باسمه تعالی

اساسنامه بنیاد نوآوری و توسعه فناوری دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین

Dr. Mahmoud Sheikh-Zeinoddin Foundation of Innovation and Technology Development

الف-کلیات

 مقدمه: به پاس یک عمر خدمات ارزشمند دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین در زمینه نوآوری و فناوری و کمک به جوانان ایران اسلامی و ادامه راه آن مرحوم، این بنیاد تشکیل می‌شود.

 ماده ۱: مشخصات

 نام: بنیاد نوآوری و توسعه فناوری دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین ("بنیاد")

تبصره ۱: هر گونه تغییر در نام بنیاد با حفظ نام " دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین "میسر است.

تبصره ۲: شخصیت حقوقی بنیاد، موسسه علمی، فرهنگی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی است.

ماده ۲: اهداف

2-1: ایجاد علاقه، انگیزه و توانمندسازی دانش آموزان، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی جهت ایفای نقش موثر در جامعه

۲-۲: تلاش جهت توسعه زیست بوم نوآوری کشور از طریق شناخت موانع و کمک به تصمیم‌سازی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها و ارائه ایده‌ها و اجرای طرح‌های خلاقانه به منظور رفع موانع یاد شده

ماده ۳: موضوع فعالیت بنیاد

به منظور نیل به اهداف موضوع ماده ۲ این اساسنامه، بنیاد مبادرت به انجام کلیه فعالیت‌های مجاز قانونی از جمله موارد زیر خواهد نمود:

 3-1: ایجاد شبکه و حلقه تعاملی فی‌مابین فعالین عرصه نوآوری و فناوری و ذینفعان ایشان در مسیر توسعه و پیشرفت زیست بوم نوآوری و فناوری کشور

 3-2: ایجاد انگیزه در بخش سرمایه‌گذاری برای تحقق اهداف بنیاد

۳-۳: ارائه خدمات تجاری‌سازی و توانمندسازی به افراد حقیقی یا حقوقی و کسب‌و‌کارهای مبتنی بر نوآوری و فناوری و مجموعه‌های وابسته با هدف تقویت زیست بوم نوآوری و فناوری

 3-4: تسهیل و یا کمک به تامین منابع مالی مورد نیاز تیم‌های نوپا (بذرمایه)

 ۳-۵ : اعطای جوایز یا بورس‌های مختلف با نام بنیاد

3-6 : تامین محتوا و انتشار دستاوردها و برنامه‌های نوآورانه و فناورانه

3-7: برگزاری جشنواره‌ها و یادواره‌ها و مناسبت‌ها که به هر شکل در تحقق و رشد اهداف بنیاد تاثیرگذار است.

 3-8: بسترسازی و پیاده‌سازی طرح‌ها و برنامه‌ها جهت انتقال تجربه، آموزش، مشاوره و توانمندسازی شرکت‌ها، فعالین حقیقی و حقوقی و نهادهای دولتی و یا خصوصی در مسیر توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور

3-9: فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی، ارتباطی و رسانه‌ای در فضای زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور و به خصوص در ارتباط با کسب‌و‌کارهای نوآور و فناور

3-10: تصمیم‌سازی و برگزاری نشست‌های تبادل نظر جهت شناخت موانع توسعه فناوری و پیشنهاد تنظیم مقررات جهت رفع این موانع به ساختارهای تصمیم گیرنده

3-11: پیاده‌سازی و برگزاری برنامه‌های آموزشی، ترویجی، مشاوره و کمک به توانمندسازی مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری کشور

3-12: پیاده‌سازی و برگزاری برنامه‌های آموزشی، ترویجی، و مشاوره به شرکت های دانش‌بنیان، شتاب‌دهنده‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر‌پذیر و واحدهای مستقر در این مراکز و شرکتهای صنعتی و یا خدماتی فناور و یا نوآور و همچنین دیگر ذینفعان زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور و افراد علاقه‌مند به ورود به این زیست بوم

3-13: بسترسازی و تسهیل‌گری جهت استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی در راستای توسعه کسب‌و‌کار شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق داخلی و همچنین فراهم نمودن بستر انتقال تجارب بین‌المللی به زیست بوم نوآوری و فناوری کشور

3-14: امکان تاسیس و یا مشارکت در سهام شرکت‌های خصوصی(با رعایت تبصره 2 این اساسنامه) که در مسیر اهداف و موضوع فعالیت‌های بنیاد ایجاد گردیده و در این خصوص فعالیت می‌نمایند.

ماده ۴: محل

 مرکز اصلی بنیاد در تهران به آدرس: استان تهران، شهرستان تهران، بخش مرکزی، شهر تهران، شهید قندی -نیلوفر ، خیابان شهید محسن عربعلی، خیابان شهید مجید حیدرنژاد (هفتم)، پلاک ۷، طبقه همکف کد پستی : ۱۵۳۲۸۸۳۹۳۱ می‌باشد که در صورت لزوم می تواند برابر مقررات در سایر نقاط داخل و یا خارج کشور نمایندگی، دفتر و یا شعب دیگر را دایر نماید.

 تبصره 3: اختیار تغییر مرکز اصلی بنیاد با هیات‌امنا و مشروط به موافقت دو سوم اعضا می‌باشد.

 ماده ۵: مدت فعالیت

زمان فعالیت بنیاد از تاریخ تاسیس و برای مدت نامحدود می‌باشد.

ماده ۶: دارائی اولیه

 دارائی بنیاد مبلغ ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال می‌باشد.

ب- ارکان

 ماده ۷: ارکان بنیاد

 ارکان بنیاد عبارتند از :

7-1- هیات‌امناء

7-2- هیات‌اجرایی

7-3- بازرس

 ماده ۸: هیات‌امناء بنیاد

1-8: هیات‌امنا بنیاد بالاترین رکن بنیاد است و مرکب از حداقل 7  و حداکثر 15 عضو حقیقی می‌باشد که افراد ذیل به عنوان اولین ترکیب هیات‌امنا می‌باشند.

 1- جناب آقای دکتر سیدمحمودمدرس هاشمی

 ۲-جناب آقای دکتر سیدمهدی ابطحی

 ۳-جناب آقای مهندس محمد بنی نجاریان

 ۴- جناب آقای دکتر مجید دهبیدی پور

 ۵- سرکار خانم دکتر صبیحه سلیمانیان زاد

 ۶- جناب آقای مهندس محمد شیخ زین الدین

7 - جناب آقای دکتر پیمان صالحی

 ۸- جناب آقای دکتر محمد طالبی

 9- جناب آقای دکتر علیرضا کریمی

 10- جناب آقای دکتر قاسم مصلحی

تبصره 4: در صورت استعفا و یا فوت هر یک از اعضای هیات‌امنا، و نیز به منظور بهره‌مندی از افراد صاحب ‌نظر بیشتر در حوزه فعالیت بنیاد (تا حداکثر 15 نفر)، هیات‌امنا می تواند با اکثریت آرا فرد دیگری را به عضویت این هیات درآورد. همچنین، در صورتی که تعداد اعضای هیات‌امنا به هر دلیل به کمتر از 7 نفر تقلیل یابد، لازم است هیات‌امنا در اولین جلسه عادی خود، فرد یا افراد دیگری را پیشنهاد و  به عضویت این هیات درآورد.

تبصره 5 : در صورتی که تعداد اعضای هیات امنا زوج باشد و در رای‌گیری برای موضوعی، تعداد آراء برابر شود، نظر رئیس هیات امنا بعنوان مصوبه هیات امنا تلقی خواهد شد.

8-2: رئیس هیات‌امنا، نائب رئیس هیات‌امناء و دبیر هیات‌امناء با رای  اکثریت اعضاء، به مدت 2 سال انتخاب می‌گردند.

تبصره 6 : عضویت خانم دکتر صبیحه سلیمانیان‌زاد در هیات امنا دائمی و غیر قابل تغییر است. در شرایطی که ادامه عضویت ایشان بنا به هر دلیل مقدور نباشد، یک نفر از اعضای خانواده مرحوم آقای دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین با انتخاب و معرفی مکتوب  سرکار خانم دکتر صبیحه سلیمانیان‌زاد بعنوان جانشین ایشان عضو هیات‌امنا خواهد شد که تمامی شرایط و ویژگی‌های یاد شده در این اساسنامه شامل این فرد جانشین نیز می‌باشد.

تبصره 7 : تهیه دستور جلسات، صورتجلسات، تصمیمات و مصوبات هیات‌امنا و پیگیری آنها با دبیر هیات‌امنا می‌باشد.

تبصره 8 : خدمات و مسئولیت اعضای هیات‌امنا بصورت افتخاری می‌باشد و از بنیاد هیچ‌گونه دریافتی، اعم از سود، تسهیلات، حق الزحمه و  امثال آن بابت عضویت در هیات‌امنا دریافت نخواهند کرد.

ماده ۹: وظایف و اختیارات هیات‌امناء

9-1: انتخاب و تغییر اعضای هیات‌اجرایی، بازرس بنیاد، دبیر، نایب رئیس و رئیس هیات‌امنا

 9-2: بررسی و تصویب برنامه و بودجه سالانه بنیاد

 9-3: بررسی و تصویب صورتهای مالی و گزارش فعالیت سالانه هیات‌اجرایی

9-4: بررسی و تصمیم‌گیری در خصوص پیشنهاد تاسیس هر نوع شرکت تجاری و یا غیرتجاری و تعاونی و ادامه کار یا انحلال آنها، و یا مشارکت در شرکت‌های انتفاعی و یا غیرانتفاعی و اتخاذ تصمیم در خصوص ادامه همکاری با آن شرکتها.

 9-5: تعیین و حفظ راهبردها، سیاست ها، خط مشی کلی و حدود فعالیت بنیاد

 9-6: نظارت عالی بر فعالیت‌های بنیاد بر اساس برنامه‌های اعلامی از سوی هیات‌اجرایی

 9-7 تغییر جزیی یا کلی در کلیه مفاد اساسنامه

9-8: تصویب حقوق، مزایا و پاداش هیات‌اجرایی و بازرس بنیاد

9-9 : اتخاذ تصمیم در خصوص انحلال بنیاد

9-10: بررسی و تصویب آئین‌نامه های پیشنهادی هیات‌اجرایی مانند آئین‌نامه‌های مالی معاملاتی، استخدامی و اداری

ماده 10 : تشکیل جلسات هیات‌امناء

10-1: تشکیل جلسات هیات‌امنا به دو صورت عادی و فوق‌العاده خواهد بود.

10-2: جلسات عادی هیئت امنا علاوه بر برگزاری دوره ای در هر سال می تواند در هر یک از حالت‌های ذیل تشکیل گردد:

  • به درخواست حداقل یک سوم از اعضای هیات‌امنا
  • به درخواست رئیس هیات‌امنا
  • به درخواست بازرس
  • به درخواست هیئت اجرایی

10-3: تصمیم در خصوص تشکیل جلسه فوق‌العاده هیات‌امنا در هر یک از حالات ذیل امکانپذیر خواهد بود:

  • با دعوت نصف به علاوه یک اعضای هیات‌امنا
  • با دعوت سرکار خانم دکتر سلیمانیان زاد
  • با دعوت هیات‌اجرایی بنیاد

10-4: نحوه دعوت از اعضای هیات‌امنا برای جلسات عادی یا فوق‌العاده، بصورت اعلام در روزنامه رسمی بنیاد همراه با ارسال دعوتنامه به ایمیل اعضای هیات‌امنا خواهد بود.

 

 ماده ۱1: نحوه تشکیل و رسمیت جلسات عادی فوق‌العاده هیات‌امنا

  11-1: جلسات عادی هیات‌امنا به منظور اخذ تصمیم در خصوص کلیه اختیارات هیات‌امنا دارای صلاحیت می‌باشد به استثنای اختیار هیات‌امنا در خصوص تغییر در مواد اساسنامه، تغییر تابعیت بنیاد، انحلال بنیاد، و تعیین ترکیب اعضای هیات‌امنا.

11-2 : جلسات عادی هیات‌امنا در هر سال حداقل یک بار و با شرکت حداقل نصف اعضا و با تعیین دستور جلسه تشکیل می‌شود. حضور اعضای هیات‌امنا در جلسات هیات‌امنا قائم به شخص بوده و اعضا نمی‌توانند با اعطای وکالت یا نمایندگی شخص دیگری را  بعنوان جایگزین خود در جلسات معرفی نمایند.

تبصره 9:  نظر به ضرورت حضور سرکار خانم دکتر صبیحه سلیمانیان‌زاد، اعضای هیات‌امنا تشکیل جلسات عادی و فوق‌العاده هیات‌امنا را منوط به حضور ایشان می‌نمایند. امر مزبور نافی رعایت نصاب‌های مقرر جهت تشکیل جلسات عادی و فوق‌العاده نخواهد بود.

 11-3 : در صورتی که در اولین دعوت جهت تشکیل جلسه عادی هیات‌امنا حد نصاب مقرر در بند 2-11 حاصل نشد، برای بار دوم از اعضا دعوت شده و این بار جلسه با حضور یک سوم اعضای هیات‌امنا رسمیت می‌یابد و در صورت نرسیدن به حد نصاب مربوطه، در بار سوم دعوت،  با حضور هر تعداد از اعضا هیات‌امنا رسمیت می‌یابد.

11-4: اتخاذ تصمیم در جلسات عادی منوط به اخذ رای اکثریت اعضای حاضر می‌باشد.

 

 ماده ۱2: نحوه تشکیل و وظایف جلسات فوق‌العاده هیات‌امناء

 ۱2-۱ : هرگونه تغییر در مواد اساسنامه و اتخاذ هرگونه تصمیمی در خصوص تغییر تابعیت و یا انحلال بنیاد و یا تغییر در ترکیب اعضای هیات‌امنا منحصرا در صلاحیت هیات‌امنا در جلسه فوق‌العاده خواهد بود.

 12-2 : جلسات فوق‌العاده هیات‌امنا با حضور حداقل دو سوم اعضا و با تعیین دستور جلسه تشکیل می‌شود. حضور اعضای هیات‌امنا در جلسات هیات‌امنا قائم به شخص بوده و اعضا نمی‌توانند با اعطای وکالت یا نمایندگی شخص دیگری را  بعنوان جایگزین خود در جلسات معرفی نمایند. همچنین بر اساس تبصره 9، حضور سرکار خانم دکتر سلیمانیان‌زاد برای رسمیت جلسات فوق‌العاده لازم است.

12-3: در صورتی که در اولین دعوت جهت تشکیل جلسه فوق‌العاده هیات‌امنا حد نصاب مقرر در بند 2-12 حاصل نشد، برای دفعات بعد مجددا از اعضا دعوت شده و ملاک تشکیل آن همچنان حضور حداقل دو سوم اعضا با حضور خانم دکتر سلیمانیان‌زاد می‌باشد. در هر صورت برای تشکیل جلسه فوق‌العاده هیات‌امنا حضور دوسوم از اعضای هیات امنا ضروری است.

12-4:  اتخاذ تصمیم در جلسات فوق‌العاده منوط به اخذ رای اکثریت اعضای حاضر می‌باشد.

 

 ماده ۱3: اداره جلسات هیات‌امناء

۱3-۱: جلسات هیات‌امنا توسط رئیس هیات‌امنا و در غیاب وی توسط نایب‌رئیس هیات‌امنا اداره می‌گردد. در صورت غیبت هر دوی ایشان  در جلسه، اداره جلسه با فرد منتخب از سوی اعضای حاضر در جلسه هیات‌امنا است.

 13-2: مکاتبات و مصوبات هیات‌امنا توسط رئیس هیات‌امنا امضا و ابلاغ می‌شود.

 ماده ۱۴: شرکت در جلسات هیات‌امناء

 شرکت اعضای هیات‌امنا در جلسات آن ضروری است و غیبت هر یک از اعضا بدون عذر موجه و بدون اطلاع قبلی تا سه جلسه متوالی هیات‌امنا در حکم استعفای عضو غایب خواهد بود.

ماده 15: هیات‌اجرایی بنیاد

15-1: : هیات‌اجرایی متشکل از سه عضو حقیقی می‌باشد که توسط اعضای هیات‌امنا در جلسه عادی هیات‌امنا برای مدت دو سال انتخاب می‌شوند. هیات‌اجرایی پس از تشکیل، از میان خود یک نفر را به عنوان رئیس و یک نفر را به عنوان نائب‌رئیس و نفر سوم را به عنوان دبیر این هیات انتخاب می‌نمایند.

تبصره10: اعضای هیات‌اجرایی از بین افراد هیات امنا انتخاب می‌شوند. همچنین انتخاب مجدد اعضا در دوره‌های بعدی بلامانع است.

تبصره11: رئیس هیات‌اجرایی به عنوان نماینده این هیات جهت مراودات، مکاتبات، ابلاغیه ها و کلیه امور مرتبط می‌باشد.

15-2 : هیات‌اجرایی پس از تشکیل  لازم است یک نفر از میان خود و یا خارج از اعضای خود را به مدت 2 سال به عنوان مدیر اجرایی انتخاب نماید که در صورت تصویب هیات‌اجرایی تمدید زمان ماموریت ایشان بلا مانع است.

 15-3: هر گونه تغییر در عضویت اعضای هیات‌اجرایی، خواه در زمان ماموریت ایشان  و یا پس از انقضای مدت ماموریت ایشان با تایید در جلسه عادی هیات‌امنا امکان پذیر می‌باشد.

15-4 : در صورت استعفا و یا عدم امکان همکاری هر یک از اعضای هیات‌اجرایی، لازم است هیات‌امنا  با تشکیل جلسه عادی در خصوص انتخاب فرد جایگزین تصمیم‌گیری نماید.

ماده 16: وظایف و اختیارت هیات‌اجرایی

16-1: وظایف هیات‌اجرایی بنیاد شامل موارد زیر است:

1: اجرای کلیه مصوبات و تکالیف محوله از سوی هیات‌امنا

2: اداره امور جاری بنیاد

3: بررسی و تایید برنامه و بودجه سالانه بنیاد (پیشنهاد شده توسط مدیر اجرایی) برای ارائه به هیات امنا

4: بررسی و تایید صورتهای مالی و گزارش فعالیت سالانه بنیاد (تهیه شده توسط مدیر اجرایی) برای ارائه به هیات امنا

5: تهیه و تدوین استراتژی ها و برنامه های کلی بنیاد به صورت سالیانه جهت تصویب در هیات‌امنا

6: تصویب حقوق، مزایا و پاداش مدیر اجرایی و نیز تصویب ساختار و تشکیلات سازمانی مجموعه اجرایی بنیاد.

7: امضای کلیه مکاتبات با اشخاص حقیقی و حقوقی و سازمان‌های دولتی داخلی و خارجی و اتخاذ تصمیم در خصوص تفویض این اختیار به مدیر اجرایی منتخب.

8: افتتاح هرگونه حساب از هر نوع به نام بنیاد نزد بانکها و موسسات مالی و اعتباری دولتی و خصوصی(داخلی و یا خارجی).

9: تصمیم در خصوص اخذ هرگونه تسهیلات و وام از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و سایر نهادهای دولتی موافق با آیین‌نامه های مالی و معاملاتی بنیاد.

10: رد یا تصویب عقد قراردادهای مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی در چهارچوب برنامه‌‌ها و سیاست‌های مصوب هیات امنا

11: تصویب ایجاد و انحلال نمایندگی‌ها و شعبه‌ها در هر نقطه‌ای از ایران و یا خارج از ایران بر اساس برنامه‌ها و سیاست‌های مصوب هیات امنا

12: دعوت جهت تشکیل جلسات عادی هیات‌امنا و پیشنهاد دستورجلسات آنها

13: ارائه پیشنهاد اصلاح اساسنامه به هیات‌امنا

14: اتخاذ تصمیم در خصوص خرید، فروش، اجاره، احداث و بهره‌برداری از اموال و دارایی‌های بنیاد و انجام سایر معاملات به پیشنهاد مدیر اجرایی و در چهارچوب آیین‌نامه مالی‌معاملاتی مصوب هیات امنا

15: قبول هبه، وقف و هر گونه هدایا و کمک‌ها در چهارچوب آئین‌نامه های مصوب  و جلب مشارکت‌های مردمی و دولتی.

16: اقامه هرگونه دعوی و شکایت، دفاع یا تسلیم به دعوی یا انصراف از آن اعم از حقوقی و کیفری در کلیه مراجع قضائی اعم از دادسراها، دادگاههای عمومی حقوقی و کیفری، دیوان عدالت اداری، دادسرا و دادگاه انتظامی و در تمامی مراحل اعم از بدوی و تجدید نظر و غیره با داشتن تمام اختیارات مراجعه به امر دادرسی از حق پژوهش فرجام، مصالحه، تعیین وکیل سازش، ادعای جعل نسبت به سند طرف مقابل و استرداد سند، تعیین داور با یا بدون اختیار صلح و بطور کلی استفاده از کلیه حقوق و اجرای کلیه تکالیف ناشی از قانون داوری، تعیین وکیل برای دادرسی و غیره با یا بدون حق توکیل و وکیل در توکیل ولو کرارا، تعیین مصدق و کارشناس، اقرار، خواه در ماهیت دعوی و خواه در امری که کاملا قاطع دعوی باشد، دعوی خسارت استرداد، دعوی جلب شخص ثالث، اقدام به دعوای متقابل و دفاع از آن، تامین مدعی به تقاضای توقیف اشخاص و اموال از دادگاه‌ها، اعطای مهلت برای پرداخت مطالبات بنیاد، درخواست صدور برگ اجرایی تعقیب عملیات اجرایی و اخذ محکوم‌به چه در دادگاه و چه در ادارات و دوائر ثبت اسناد پس از تایید هیات‌اجرایی

17: بررسی و تطبیق صورت حساب‌های مالی سالیانه با برنامه‌های اجرایی بنیاد، طبق استانداردهای حسابداری که توسط مدیر اجرایی تهیه می‌گردد.

18. عزل و نصب ماموران و کارکنان بنیاد و تعیین شغل و حقوق و انعام و ترفیع و تنبیه و تعیین سایر شرایط استخدام و معافیت و خروج آنها از خدمت، براساس تشکیلات و آئین‌نامه های مصوب هیات‌امنا

2-16: هیات‌اجرایی می‌تواند هریک از اختیارات و تکالیف فوق‌الذکر را به مدیر اجرایی تفویض نماید. مصوبه هیات‌امنا در جلسه عادی در خصوص تفویض برخی از اختیارات هیات‌اجرایی به مدیر اجرایی نیز برای هیات‌اجرایی لازم الاتباع می‌باشد.

16-3: کلیه اسناد تعهد آور با امضای مدیر اجرایی بعنوان امضای ثابت  و رئیس یا نایب‌رئیس هیات‌اجرایی به همراه مهر بنیاد معتبر است. افتتاح هر گونه حساب به نام بنیاد در بانک‌ها، موسسات مالی و صندوق‌ها نیز با امضاهای مجاز فوق جایز می‌باشد.

تبصره12: اسناد و نامه‌های عادی که تعهد مالی و یا حقوقی برای بنیاد ایجاد نمی‌کند با امضای مدیر اجرایی به همراه مهر بنیاد معتبر است.

 

ماده 17: بازرس و حسابرس

 هیات‌امنا، بازرس بنیاد را برای مدت یک سال انتخاب می‌نماید. انتخاب مجدد بازرس در سالهای بعد و برای حداکثر سه دوره متوالی بلامانع است. همچنین در صورت نیاز و بر اساس الزامات قانونی، حسابرس بنیاد نیز توسط هیات امنا انتخاب خواهد شد.

ماده 18: وظایف بازرس

18-1: بررسی اسناد، مدارک و اوراق مالی و غیرمالی و اظهار نظر راجع به صورتهای مالی، گزارش برنامه‌های اجرا شده که توسط هیات‌اجرایی تایید گردیده است، گزارش تطبیق بودجه با عملکرد و تهیه گزارش برای هیات‌امنا

  18-2:تهیه گزارش تطبیق برنامه‌های اجرایی و فعالیت‌های صورت پذیرفته با مفاد اساسنامه و مصوبات هیات‌امنا و سایر مقررات و گزارش هرگونه تخلف هیات‌اجرایی به هیات‌امنا

تبصره 13: هیات‌امنا و هیات‌اجرایی باید ترتیبی اتخاذ نماید که کلیه اسناد و مدارک بنیاد اعم از مالی و غیرمالی در هر زمان بدون قید و شرط در دسترس و اختیار بازرس قرار داشته باشد.

ماده 19: سال مالی بنیاد

سال مالی بنیاد از اول فروردین‌ماه هر سال شروع و به آخر اسفندماه همان سال  ختم می‌شود.

ماده 20: بودجه و درآمدها

بودجه بنیاد از طریق مشارکت در سرمایه‌گذاری، دریافت هرگونه وجوه ریالی یا ارزی با سایر منابع در قالب هدایای نقدی و غیرنقدی، قبول وقف و کمک‌های مادی و معنوی اشخاص حقیقی و حقوقی علاقه‌مند به نوآوری و گسترش و نشر علم و فناوری و همچنین درآمدزایی از طریق اجرای برنامه‌ها و عقد قرارداد در چهارچوب موضوع و اهداف بنیاد بیان شده در این اساسنامه می‌باشد.

تبصره14: ارائه پیشنهاد در زمینه درآمدزایی جدید مشروط به آنکه در چهارچوب موضوع و اهداف بنیاد باشد، و در صورت تصویب در هیات‌اجرایی و هیات‌امنا می تواند به عنوان روش درآمد زایی جدید معرفی گردد.

ماده21: انحلال بنیاد

 در صورت تصمیم به انحلال بنیاد، پس از طی مراحل قانونی انحلال، کلیه اموال منقول و غیرمنقول بنیاد و همچنین اسناد و مدارک مربوطه به شهرک علمی و تحقیاتی اصفهان تعلق پیدا خواهد کرد.

 ماده 22: دفاتر و اسناد

 دفاتر مالی، اسناد و مدارک بنیاد در محل دفتر بنیاد نگهداری می‌شود.

 ماده 23: مفاد اساسنامه

 فعالیت بنیاد براساس مفاد اساسنامه انجام شده و در خصوص سایر الزامات، مشمول مقررات مربوط به موسسات غیرتجاری غیرانتفاعی مقرر در قانون تجارت می‌باشد .

این اساسنامه مشتمل بر 23 ماده و 14 تبصره به تصویب مجمع فوق‌العاده هیات‌امنای بنیاد رسیده و لازم‌الاجراست.